Pozitivní účinky programu
05.04.2012 12:03
-
Na pohybový aparát
- zlepšení síly a vytrvalosti
- zlepšení mezibuněčné látkové přeměny
- větší možnost zatížení šlach a vazů, které jsou díky tréninku a lepšímu prokrvení elastičtější a více vydrží
- větší možnost zatížení kostí v tréninku a zlepšení zásobování minerálními látkami
- zpomalení úbytku nosné kostní tkáně (prevence osteoporózy)
- lepší ochrana kloubů
2. Na kardiovaskulární systém
- lepší okysličení celého organismu
- posílení imunitního systému zvýšením počtu bílých krvinek
- snížení rizika trombózy
- zvášení výkonnosti srdce díky zvýšení čerpacího výkonu a zlepšení prokrvení srdce
- nižší srdeční frekvence (optimalizace práce oběhového systému)
- pokles systolického a diastolického krevního tlaku
- zlepšení elesticity cév
- zelpšení průtoku krve žilami
- lepší prokrvení periferií, a tedy i vyšší ochrana před ateriosklerózou
- lepší prokrvení mozku, a tedy zlepšení pozornosti, paměti apod.
3.Na dýchání
- vzrůst vitální kapacity plic
- posílení pomocného dechového svalstva
- ekonomizace dýchání (menší zvýšení dechové frekvence při zátěži)
- zlepšení okysličení a plicní ventilace
- vzrůst maximální absorpce kyslíku (prohloubení dýchání)
- Na látkovou přeměnu
- Na nervový a hormonální systém
- Na psychiku
- Na příjemné stránky života
Tajemství zdraví
01.04.2012 11:01
Více peněz často investujeme do posledních pár týdnů života v zápese o jeho prodloužení,než kolik jsme za celý život investovali do prevence.
01.04.2012 10:58
Lidé na celém světě se jídlem zabíjejí - ne všichni vědomě nebo záměrně. Často celý proces trvá dlouhá léta, než choroba vznikne, ale pak už je většinou pozdě na účinnou léčbu.
01.04.2012 10:56
Více jak polovina lidí na celém světe umírá na nějakou nemoc způsobenou špatným fungováním srdce nebo cév, dalších 30% umírá na rakovinu. V nadpoloviční většině těchto případů za vnik nemoci může nevhodná strava.