Pozitivní účinky programu

05.04.2012 12:03
  1. Na pohybový aparát
  • zlepšení síly a vytrvalosti
  • zlepšení mezibuněčné látkové přeměny
  • větší možnost zatížení šlach a vazů, které jsou díky tréninku a lepšímu prokrvení elastičtější a více vydrží
  • větší možnost zatížení kostí v tréninku a zlepšení zásobování minerálními látkami
  • zpomalení úbytku nosné kostní tkáně (prevence osteoporózy)
  • lepší ochrana kloubů
         2. Na kardiovaskulární systém
  • lepší okysličení celého organismu
  • posílení imunitního systému zvýšením počtu bílých krvinek
  • snížení rizika trombózy
  • zvášení výkonnosti srdce díky zvýšení čerpacího výkonu a zlepšení prokrvení srdce
  • nižší srdeční frekvence (optimalizace práce oběhového systému)
  • pokles systolického a diastolického krevního tlaku
  • zlepšení elesticity cév
  • zelpšení průtoku krve žilami
  • lepší prokrvení periferií, a tedy i vyšší ochrana před ateriosklerózou
  • lepší prokrvení mozku, a tedy zlepšení pozornosti, paměti apod.
    3.Na dýchání
  • vzrůst vitální kapacity plic
  • posílení pomocného dechového svalstva
  • ekonomizace dýchání (menší zvýšení dechové frekvence při zátěži)
  • zlepšení okysličení a plicní ventilace
  • vzrůst maximální absorpce kyslíku (prohloubení dýchání)

 

  1. Na látkovou přeměnu
  2. Na nervový a  hormonální systém
  3. Na psychiku
  4. Na příjemné stránky života

Tajemství zdraví

01.04.2012 11:01
Více peněz často investujeme do posledních pár týdnů života v zápese o jeho prodloužení,než kolik jsme za celý život investovali do prevence.
01.04.2012 10:58
Lidé na celém světě se jídlem zabíjejí - ne všichni vědomě nebo záměrně. Často celý proces trvá dlouhá léta, než choroba vznikne, ale pak už je většinou pozdě na účinnou léčbu.
01.04.2012 10:56
Více jak polovina lidí na celém světe umírá na nějakou nemoc způsobenou špatným fungováním srdce nebo cév, dalších 30% umírá na rakovinu. V nadpoloviční většině těchto případů za vnik nemoci může nevhodná strava.