VEČEŘE
Suroviny:
Kysané kvašené zelí - ideálně domácí kysané zelí - koupíte na farmářském trhu nebo u specializovaných prodejců
Pokud neseženete - musíte se spokojit se sterilovaným zelím, které koupíte v běžném obchodě.
Potřebujete asi 300 g.
Pak jáhlovou kaši 50g
Dále špaldovou mouku 100 g
3 vejce
Voda,...
Suroviny:
Červené zelí
drcený kmín
sůl
rýžové vločky - není nutné
trochu bio slunečnicového oleje nebo řepkového - cca lžička na čtyři porce
Červené hlávkové zelí omyjeme rozkrájíme na menší kousky a dáme vařit. Zelí uvaříme do měkka v osolené vodě, přidáme drcený kmín a trochu oleje.
Po...
Suroviny:
Pyré: dýně, mrkev, olivový olej, sůl, kmín drcený
Čočka: červená čočka, cibulka, sůl, pepř
Postup: Dýni a mrkev povaříme doměkka a rozmichujeme s trochou vývaru, se dvěmi lžícemi olivového oleje, kmínem a solí
Čočka: Na olivovém oleji orestjeme celou cibuli, pak přidáme čočku a...
Suroviny:
Brambory
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
Kudrnka (není nutné)
Houby
Na zahuštění: 2 lžíce instatní jáhlové kaše nebo kuzu
Nebo zahušťuji pomixovaným uvařeným bramorem a udělám více zeleniny, kterou také rozmichuju - polévka je pak ještě chuťově výraznější a hustší.
Nepotřebujete...
Suroviny:
Čočka 200 g (dle množství polévky, které chcete připravit)
Mražené zelenina tzv. Julliene:)
Olivový olej
Cibulka
Sůl, pepř a případně majoránka
Postup:
Cibulku zpěníme na olivovém oleji. Pak přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.
Mezitím uvaříme čočku do měkka. Čočku je potřeba...
Salát s řapíkatým celerem a jogurtem
Suroviny:
řapíkatý celer
petržel
mrkem
jogurt
vařené vajíčko
sůl, pepř, bio řepkový olej
Zeleninu povaříme a vajíčka také:) Z části zeleniny můžete připravit i polévku:) abyste nevylili cenné vitamíny ve vývaru.
Nakrájíme na kostičky zeleninu i vajíčka....